Zet het op een tegeltje!

Door Valerie van der Klift | Laatst bijgewerkt 9 mei 2023

"Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. En dat is precies waarom fototegels zo leuk zijn! Print de mooiste verhalen op een tegeltje, en zet ze in de kast of hang ze aan de muur. Een liefdesverhaal, reisverhaal of misschien iets anders … Welk verhaal je ook wilt vertellen, het past op een tegeltje"

Helemaal enthousiast geworden van de fototegel? Leuk! Dan wil je nu vast graag weten waarom je het best een sublimatietegel kiest. En wat een sublimatietegel nu precies zo anders maakt dan de gewone tegels van de bouwmarkt. Dat en meer lees je in dit artikel!

Wat is een sublimatietegel?

De sublimatietegel is gemaakt van keramiek, met een witte toplaag en een hoogglans coating. In de basis is deze tegel inderdaad hetzelfde als een gewone wandtegel, die je in de keuken of badkamer hebt. Kun je dan niet ‘gewoon een doosje tegels van de bouwmarkt’ gebruiken? Nee, helaas niet. We leggen je graag uit waarom.

Sublimatietegels hebben een speciale coating. Door de hitte en druk van de pers neemt deze coating de sublimatie-inkt op. Zodra de tegel afkoelt, ‘sluit’ de coating weer. Hierdoor vormt de bedrukking niet een laagje op de tegel, maar zit het echt ín de tegel zelf. Het eindresultaat? Een prachtig en duurzaam fotoproduct, met heldere kleuren, strakke lijnen en vloeiende overgangen.

Checklist: wat heb je nodig om tegels te sublimeren?

Starten met sublimatietegels bedrukken, is zeer eenvoudig. Je hebt hiervoor maar 3 dingen nodig:

  • Blanco sublimatietegel
  • Sublimatieprinter
  • Vlakke hittepers

In het assortiment van Technotape vind je blanco fototegels, in verschillende vormen en maten. En zelfs fototegels met een magneet, voor bijvoorbeeld op de koelkast. Ook vind je hier verschillende sublimatieprinters en hittepersen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt!

Aan de slag: fototegels bedrukken in 6 stappen

  • Print het gewenste ontwerp uit met de sublimatieprinter
  • Stel de juiste tijd- en temperatuur in op de hittepers. Deze vind je bij het product op de website.
  • Gebruik een (hand)doek, vouw deze dubbel en plaats het op de persplaat om vervolgens de tegel of leisteen in te leggen. Nu bepaal je de druk (light/medium) en warm je bij voorkeur de tegel of leisteen alvast op.
    Tip: leg een PTFE-vel op de handdoek voor een egale bedrukking en ter bescherming van de (hand)doek.
  • Plaats het geprinte ontwerp op de tegel. Leg vervolgens de tegel met het geprinte ontwerp onderste boven in de (hand)doek.
  • Start het sublimatieproces door de hittepers te activeren.
  • Afhankelijk van het formaat tegel pers je 240 tot 300 seconden (leisteen tot 480 seconden) zie de online beschrijving, per artikel.

Tip! Hanteer de aanbevolen instellingen voor het drukproces

Voor het mooiste eindresultaat, adviseren we je de aanbevolen hitte-, druk- en tijdsinstellingen van de pers te hanteren. De ideale instellingen verschillen namelijk per product. Ga naar de pagina van de blank, hier vind je een overzicht met de aanbevolen instellingen van de hittepers.

Gerelateerde artikelen

Blog 5 Sublimatie Artikelen voor een Creatief Koningsdag Design

5 Sublimatie Artikelen voor een Creatief Koningsdag Design

Het is weer bijna zover - Koningsdag komt eraan en Nederland maakt zich klaar voor een dag vol feestelijkheden ter ere van Koning Willem-Alexander. Als bedrijf is dit het perfecte moment om je assortiment aan te vullen met unieke en op maat gemaakte Koningsdagartikelen. In deze blog verkennen we enkele creatieve ideeën om je sublimatie artikelen te transformeren in feestelijke en koninklijke meesterwerken. Laten we samen ontdekken hoe je je klanten kunt betoveren met onze Koningsdagcollectie.

Banner Back to School Essentials: Discover Must-Have Supplies in Our Back-to-School Collection

Laat je Inspireren voor jouw Sublimatie Back to School Collectie

Maak je klaar voor het nieuwe schooljaar door creativiteit en personalisatie toe te voegen aan elke student zijn ervaring. Ontdek ons diverse assortiment aan sublimatie accessoires, ontworpen om schoolbenodigdheden naar een hoger niveau te tillen en elk moment onvergetelijk te maken.

Ontvang de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van Technotape om het onmisbare nieuws en informatie in je inbox te ontvangen.

 

Privacy *

Volg ons op social media

Top artikel