Wat is beter: sublimeren met een pers of een oven en krimpfolie?

Door Valerie van der Klift | Laatst bijgewerkt 13 december 2022

"Als je bijvoorbeeld drinkflessen wilt sublimeren, dan heb je 2 opties. Je kunt ze bedrukken met een hittepers of met een oven. Beide opties zorgen voor de prachtigste bedrukte producten! Lees dit artikel om erachter te komen wat de beste keuze is voor jou."

Eigenlijk … heb je zelfs 3 opties. Je kunt flessen sublimeren met de:

Let op: als je met de oven flessen sublimeert, heb je krimpfolie nodig. Dit is verkrijgbaar in 3 verschillende maten.

De pers is praktisch voor kleinere werkruimtes

De hittepers is klein, neemt daardoor weinig ruimte in en is eenvoudig te verplaatsen. Dat is handig, als je beperkt (werk)ruimte hebt of wilt wisselen tussen verschillende hardware. De oven daarentegen, is een groot en log. Hiervoor zul je een vaste plek moeten inrichten.

De mokkenoven is ideaal voor grotere producties

Een ander groot verschil is de capaciteit. Met een pers kun je slechts 1 fles per keer sublimeren, en met de oven juist meerdere flessen tegelijk. Als de flessen rechtop in de oven passen, zelfs 15 tegelijk. Dit maakt de pers praktisch voor kleinere producties, en een oven juist voor de grote producties.

Razendsnel flessen bedrukken met de pers

Toch moet je de pers niet te snel onderschatten. Sublimeren gaat namelijk veel sneller met een pers. Je kunt in ongeveer 70 seconden een fles sublimeren. Als je een oven met krimpfolie gebruikt, dan duurt het drukproces 3 tot 6 minuten. De exacte druktijd is afhankelijk van het materiaal, bijvoorbeeld RVS of aluminium.

Verder hoef je met een pers alleen het geprinte ontwerp op de fles te plakken. Als je een oven gebruikt, heb je te maken met 2 extra handelingen. Na het ontwerp moet namelijk de krimpfolie nog om de fles. En na sublimatie moet de krimpfolie ook weer worden verwijderd, terwijl het nog heet is.

Een uitgebreid stappenplan van beide methoden, vind je in het artikel: DIY: drinkflessen sublimeren.

Meer flexibiliteit met de oven, uiteenlopende vormen en maten tegelijk sublimeren

De oven biedt meer flexibiliteit. Want hiermee sublimeer je gemakkelijk allerlei drinkflessen van diverse formaten tegelijkertijd. Dankzij de krimpfolie kun je ook andersgevormde producten sublimeren, die niet in de pers passen. Zoals het wijnglas van RVS.

Met de pers moet je rekening houden met de minimale en maximale diameter. Sommige flessen zijn bijvoorbeeld te smal. Verder moet je de pers telkens afstellen, als je wisselt van formaat fles.

Let op: drinkflessen met kunststof zijn niet geschikt om te sublimeren in de oven. Zoals de 500ml Sublimatie Drinkfles. Dit kan wel met een pers.

Twijfel je nog wat de beste optie is? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Wij kijken graag met je mee, zodat je de beste keuze maakt.
 

Gerelateerde artikelen

Blog 5 Sublimatie Artikelen voor een Creatief Koningsdag Design

5 Sublimatie Artikelen voor een Creatief Koningsdag Design

Het is weer bijna zover - Koningsdag komt eraan en Nederland maakt zich klaar voor een dag vol feestelijkheden ter ere van Koning Willem-Alexander. Als bedrijf is dit het perfecte moment om je assortiment aan te vullen met unieke en op maat gemaakte Koningsdagartikelen. In deze blog verkennen we enkele creatieve ideeën om je sublimatie artikelen te transformeren in feestelijke en koninklijke meesterwerken. Laten we samen ontdekken hoe je je klanten kunt betoveren met onze Koningsdagcollectie.

Banner Back to School Essentials: Discover Must-Have Supplies in Our Back-to-School Collection

Laat je Inspireren voor jouw Sublimatie Back to School Collectie

Maak je klaar voor het nieuwe schooljaar door creativiteit en personalisatie toe te voegen aan elke student zijn ervaring. Ontdek ons diverse assortiment aan sublimatie accessoires, ontworpen om schoolbenodigdheden naar een hoger niveau te tillen en elk moment onvergetelijk te maken.

Ontvang de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van Technotape om het onmisbare nieuws en informatie in je inbox te ontvangen.

 

Privacy *

Volg ons op social media

Top artikel