De voordelen van de desktop sublimatieprinters van Sawgrass en de large format printers van Epson – Welke is de beste keuze voor jouw bedrijf?

Door Caroline van der Vis | Laatst bijgewerkt 18 juli 2023

"In de wereld van printen en personalisatie heeft sublimatie printen de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Met de opkomst van desktop sublimatieprinters kun je als zowel hobbyist als professional op een gemakkelijke en betaalbare manier verbluffende afdrukken maken."

Sawgrass en Epson twee bekende namen die hoogwaardige printers leveren. Sawgrass staat bekend om zijn desktop sublimatieprinters, terwijl Epson bekend is om zijn large format printers. In deze blog zullen we een vergelijking maken tussen de desktop sublimatieprinters van Sawgrass en de Epson SC-F500 en SC-F6400 large format printers, en kijken naar de kenmerken en voordelen van elk van deze printers.

Desktop sublimatieprinters van Sawgrass

Sawgrass is een toonaangevende fabrikant van desktop sublimatieprinters, die speciaal zijn ontworpen voor het afdrukken van afbeeldingen op materialen zoals textiel, keramiek, hout, glas en metalen. Sawgrass biedt verschillende modellen, waaronder de Sawgrass Virtuoso SG500 en SG1000. Deze printers maken gebruik van de sublimatie-inkttechnologie, waarbij inkten worden omgezet in een gasvormige toestand en vervolgens op het oppervlak van het materiaal worden gedrukt, waardoor duurzame, levendige en fotorealistische afdrukken ontstaan.

Voordelen van Sawgrass desktop sublimatieprinters SG500 (A4) en SG1000 (A3)

Uitstekende printkwaliteit: De SG500 en de SG1000 maken gebruik van de nieuwste sublimatietechnologie om levendige, gedetailleerde en duurzame afdrukken te produceren. Met een hoge resolutie en nauwkeurige kleurreproductie zorgen deze sublimatieprinters ervoor dat je ontwerpen er professioneel uitzien.  

Gemakkelijk in gebruik: Sawgrass heeft veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van hun printers. Met intuïtieve software, geautomatiseerde onderhoudsfuncties en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel zijn deze printers geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers.  

Compact en draagbaar: Sawgrass desktop sublimatieprinters zijn compact en draagbaar, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in kleinere werkruimtes of voor mobiel gebruik bij evenementen of beurzen. 

Ondersteuning en materialen: Net als de SG500 wordt de SG1000 geleverd met de intuïtieve CreativeStudio-software. Dit stelt je in staat om ontwerpen te maken, afbeeldingen aan te passen en de printer aan te sturen met slechts een paar klikken. De mogelijkheid om ontwerpen te importeren vanuit populaire ontwerpsoftware zoals Adobe Photoshop en CorelDRAW maakt deze printers ook aantrekkelijk voor jou als professional. 

Epson SureColor F500 en F6400: high-performance large format printers 

Een large format sublimatieprinter is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt wanneer er behoefte is aan het printen van grotere afbeeldingen en ontwerpen. Epson is een gerenommeerd merk als het gaat om sublimatieprinters, en de SC-F500 en SC-6400 modellen zijn populaire keuzes voor professionele grootformaat afdrukken. 

Epson SureColor SC-F500: 

De Epson SureColor F500 is een 24-inch large format printer die is ontworpen voor afdrukken op verschillende materialen, van textiel tot keramiek, glas en bijvoorbeeld metalen. Deze printer maakt gebruik van Epson's PrecisionCore-technologie, die zorgt voor hoge snelheid, precisie en betrouwbaarheid. 

Voordelen van Epson SureColor F500: 

Hoge afdrukkwaliteit: Met de UltraChrome DS-inkten van Epson kan de F500 een breed kleurengamma en nauwkeurige kleurreproductie leveren, wat essentieel is voor foto- en grafische toepassingen. Met een resolutie tot 1440 x 720 dpi levert deze printer scherpe details, vloeiende overgangen en levendige kleuren voor jouw sublimatieafdrukken.   

Geavanceerde mediaverwerking: Deze printer biedt ondersteuning voor een breed scala sublimatiemedia. Met een maximale afdrukbreedte van 24 inch (61 cm) kun je sublimatieafdrukken maken op verschillende formaten materialen en producten. 

Betrouwbaarheid en duurzaamheid: Epson staat bekend om zijn betrouwbare printers, en de F500 is geen uitzondering. Het is ontworpen om langdurige prestaties te leveren, zelfs bij intensief gebruik. 

Epson SureColor 6400 dé opvolger van de SC-6300 

De Epson SureColor 6400 is een 44-inch large format printer die is ontworpen voor hoogwaardige afdrukken op groot formaat. Het biedt geavanceerde functies en prestaties voor veeleisende grafische en fototoepassingen. 

Voordelen van Epson SureColor 6400: 

Superieure beeldkwaliteit: De SureColor 6400 maakt gebruik van Epson's PrecisionCore-technologie in combinatie met UltraChrome HDX-inkten om zeer gedetailleerde en levendige afdrukken te leveren met een uitgebreid kleurengamma. 

Geavanceerde connectiviteit: De SureColor 6400 biedt verschillende connectiviteitsopties, waaronder USB, Ethernet en draadloze verbindingen, waardoor het eenvoudig is om bestanden van verschillende bronnen af te drukken. 

Efficiënt inktgebruik: Met de hoge capaciteit inktzakken van Epson kan de 6400 printer langdurig afdrukken zonder frequent inkt te hoeven vervangen. 

Het is belangrijk om de specificaties en functies van de verschillende sublimatieprinters te vergelijken, zoals afdrukkwaliteit, printsnelheid, ondersteunende formaten en kosten van inktverbruik. Bovendien moet je ook rekening houden met de beschikbaarheid van technische ondersteuning en garanties voor de printermodellen die je overweegt.

Wil je graag hulp tijdens de installatie of bijvoorbeeld uitgebreide garantie zoals reparatie en een vervangende printer? Dan kun je kiezen voor een service abonnement. Er zijn twee opties: Premium en Basic+. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice:
 

Gerelateerde artikelen

Blog 5 Sublimatie Artikelen voor een Creatief Koningsdag Design

5 Sublimatie Artikelen voor een Creatief Koningsdag Design

Het is weer bijna zover - Koningsdag komt eraan en Nederland maakt zich klaar voor een dag vol feestelijkheden ter ere van Koning Willem-Alexander. Als bedrijf is dit het perfecte moment om je assortiment aan te vullen met unieke en op maat gemaakte Koningsdagartikelen. In deze blog verkennen we enkele creatieve ideeën om je sublimatie artikelen te transformeren in feestelijke en koninklijke meesterwerken. Laten we samen ontdekken hoe je je klanten kunt betoveren met onze Koningsdagcollectie.

Banner Back to School Essentials: Discover Must-Have Supplies in Our Back-to-School Collection

Laat je Inspireren voor jouw Sublimatie Back to School Collectie

Maak je klaar voor het nieuwe schooljaar door creativiteit en personalisatie toe te voegen aan elke student zijn ervaring. Ontdek ons diverse assortiment aan sublimatie accessoires, ontworpen om schoolbenodigdheden naar een hoger niveau te tillen en elk moment onvergetelijk te maken.

Ontvang de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van Technotape om het onmisbare nieuws en informatie in je inbox te ontvangen.

 

Privacy *

Volg ons op social media

Top artikel