Waarom wordt mijn btw-nummer als onjuist weergegeven?

Om onze website in elk land binnen de Europees Unie te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om te beschikken over een geldig btw-nummer. We maken gebruik van de officiële EU VIES-check om dit nummer te verifiëren. Als je problemen hebt bij het registratieproces als gevolg van jouw btw-nummer, kan dit te maken hebben met een van de onderstaande redenen:

  • Onjuist formaat: zorg ervoor dat je het btw-nummer invoert in het juiste formaat, zoals NL805110896B01. Dit is direct ook het btw-nummer van Technotape en wordt gebruikt in de onderstaande voorbeelden. Je kunt de juiste indeling voor jouw land hier vinden.
  • Ontbrekende landcode: het btw-nummer moet de landcode bevatten, zoals NL805110896B01, niet alleen 805110896B01.
  • Ongeldige tekens: Vermijd het gebruik van onjuiste tekens zoals punten, spaties of andere symbolen in het btw-nummer. Bijvoorbeeld, NL.805.110 896 B01 is niet acceptabel.
  • Landgrensoverschrijdende verkopen: Sommige btw-nummers zijn mogelijk niet geschikt voor grensoverschrijdende verkopen. In dit soort gevallen moet je mogelijk een specifiek EU-conform btw-nummer aanvragen bij de lokale belastingdienst. Je kunt de geldigheid van het btw-nummer voor onze webshop controleren via de VIES-check: https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation

Als het btw-nummer geldig is, zou je een positief resultaat moeten ontvangen zoals hieronder weergegeven.

VAT number VIES-Check is correct Technotape International NL